Nyheter 2008 Tranby - Lier - Buskerud - Norge - Værstasjon Tranby Alt om været lokalt i Lier og Vestmarka

Go to content

Nyheter 2008 Tranby - Lier - Buskerud - Norge

Nyheter

31.12.2008 - NyttårsaftenRLINK - GRAFER VÆRDATA

Store temperaturforskjeller på årets siste dag. Øverst på Tranby (365 moh) var temperaturen behaglige -1,4°c kl 14:00, mens litt lenger ned (284 moh) var temperaturen -8,7°c.

Ved Lierskogen (200 moh) var temperaturen ca -14°c, så store forskjeller på bare et par km.

Bilde tatt i dag av den fine solnedgangen.


24.12.08 - JulaftenRLINK - GRAFER VÆRDATA

Det ble hvit jul på Tranby julaften 2008, med nok snø til å gå på ski. Føre er ikke det beste, da snøen er veldig hard/isete.

I slideshowet på siden ser du 2 bilder fra lysløypa på Tranby. Bilde 3 uten snø er tatt fra Hvalstad i Asker hvor det ble en grønn jul, slik det ble mange steder  langs fjorden og under ca 100-200 moh på østlandet .23.12.08 - Lille JulaftenRLINK - GRAFER VÆRDATA

Sjansen for snø på Tranby julaften er veldig god. Siden 2000 har det kun vært to ganger uten snø, og det var i 2000 og 2006. Biilde av grønn jul på Tranby 2006.

Klimadivisjonen ved Meteorologisk institutt har gjennomgått værsituasjonen på julaften for ni ulike steder i Norge. Her er hva de sier om sjansen for «hvit jul»:

Sjansen for å få snø i Oslo på julaften er omtrent hipp som happ, skal vi tro statistikken. Det er litt flere vintre med snø på bakken, enn uten i måleserien fra Blindern.

Kjevik: Snøsjansene er mindre for Kjevik/Kristiansand. I løpet av 61 år har det vært 34 snøfrie julaftner. Sjansen for ikke å få snø er altså større enn for at det skal ligge snø på bakken, i følger statistikken.
Sola: Ikke forvent deg snø på Sola/i Stavanger! I løpet av de 54 årene det er foretatt målinger her, er det målt 0 cm snødybde hele 43 ganger.
Bergen: Måleserien fra Bergen er 69 år gammel. I 37 av årene har det vært snøfritt på bakken på julaften. Statistisk er sjansen rundt 50 prosent for at Bergen skal ha snø den 24. desember.
Vigra: Snøsituasjonen på Vigra/Ålesund er usikker. Det blåser for mye på stedet til at det kan foretas snødybdemålinger.
Værnes: Det er gode sjanser for snø på bakken på Værnes utenfor Trondheim. I løpet av 61 år har det manglet julesnø 18 ganger.
Bodø: Det er liten grunn til å bekymre seg over snø på julaften i Bodø. Bare i åtte av 53 tilfeller har marka vært bar denne dagen.
Tromsø: Heller ikke i Tromsø trenger bekymringen for snø å være veldig stor. I løpet av de 76 årene det har pågått snømålinger i byen har det vært snøfritt på julaften bare åtte ganger.
Vardø: Snøsituasjonen i Vardø er usikker. Det blåser for mye på stedet til at det kan foretas snødybdemålinger.

Hele artikkelen om sjansen for snø på Julaften kan leses på YR.no.


God jul og godt nytt år!06.12.08: Flott vinterdagLINK - GRAFER VÆRDATA

I går og i natt kom det ytterligere 15 cm, så nå er total snødybde 42 cm. Det er ikke rekord for Tranby. Det meste jeg har målt i desember siden 2000 er 60 cm 30. des 2005. Denne rekorden kan falle dersom ikke mildværet kommer.
Nedenfor er bilder av Kraftkollen og solnedgang over Drammensfjorden.

30.11.08:

I kveld/natt kom det ytterligere 10 cm så nå er total snødybde 21 cm. Med sol i dag ble det en vakker start på morningen.

29.11.08: Tenning av lys på Kraftkollen

I dag kom det bra med snø og det ga god julestemning til den årlige turen opp til Kraftkollen der lysene på grana ble tent. Juletreet kan du se også fra deler av Drammen, Hurum eller Vestfold, så det er et landemerke nå før jul. Synd at det muligens er slutt på denne hyggelige tradisjonen. Det ryktes at grana skal felles til neste år. Vi får håpe at det taes til fornuft og at den spares slik at tradisjonen kan fortsette.01.11.08: To lag med tåke

På vinteren er det ofte tåke i Lierdalen, men det er ikke så ofte det dannes to så fine tåkelag som på bildet nedenfor.

30.10.08:  Nysnø

Det kom mer snø i dag og det var på det meste 14-15 cm nysnø før litt mildere vær på kvelden gjorde at snøen sank sammen. Bildet nedenfor er tatt i dag morges.

29.10.2008 - Vinterens første snøfall

Årets første snøfall kom som normalt i slutten av oktober, ikke spesielt tidlig. Det som ikke er så normalt er at det kom såpass mye snø og ved lav temperatur. Klokken ni var det kommet ca 6 cm nysnø og temperaturen var -3,2 °c. I tillegg båste det, så i vindkastene tilsvarte (følt) temperatur -7,3°c sammenlignet med vindstille vær. Totalt ble det 11 cm med tørr nysnø som kom i dag.

Oversikt over første snøfall på Tranby siden 2000 finner du her.16.09.2008 - Nordic Weather Network

Jeg fikk en e-post denne uken hvor jeg ble informert om en ny nordisk værside, og hvor jeg ble oppfordret til å melde med inn. Konseptet ligner på det du finner på Awekas, men er faktisk bedre på noen områder. Her finner du en fin 10 på topp liste for ulike værmålinger. Kartet kunne vært litt finere, men ellers virker det bra.

Ta en titt på siden:
Nordic Weather Network

12.07.2008 - Top 10 webcam

Webcam er kommet inn på Earthcam Top 10 for juni også. Det skulle vært bilde fra det nye kamerat, men de har lagt ut bilde fra det gamle igjen. Kan i hvertfall fastslå et det ikke var tilfeldig at det ble valgt ut blant de beste i april også.
 
Earthcam top 10 for juni

Earthcam top 10 for april


The Top 10 Webcams are chosen by a panel of EarthCam producers who select the best out of hundreds of popular webcam submissions. The criteria used for judging includes image quality, uniqueness of the content, and overall technical achievement in webcam technology. These are the cameras that have amused, amazed, or astounded us.

05.07.2008 - Jordbæreventyret i Sylling

Jordbæreventyret i Sylling var en suksess med over 2000 betalende, men rundt kl 16:00 ble det brått slutt med en skikkelig regnbyge med torden. På kvelden ga det ustabile været en fin solnedgang, se bilde.


08.06.2008 - Skogbrand på Konnerud - Drammen

Skogbrann på Konnerud i Drammen. Bildet er tatt sent på kvelden etter at den værste røyken har lagt seg.


17.05.2008 - Snø på 17. mai!

Det ble en kald ferd i 17. Mai toget i år.Det snødde helt ned til Tranby kirke. Snøen begynte å legge seg allerede kl 08 og det er nå kommet ca 4 cm nysnø og det er hvit på trærne.


21.03.2008 - Snøfall ga 30 cm nysnø.

Det er kommet nesten 30 cm nysnø fra i går til i dag. Det har blåst den del, så enkelte steder som på terrassen er det nesten bart, mens det kan være opp til 60 cm andre steder. Bilen forsvant nesten i snøen, se bilde fra i dag:


Back to content